Látványosságok a Budakeszi járás területén

Belföld, 2018.05.15

A fővárostól nyugatra fekvő terület a Budakeszi járás vidéke. Egyedülálló vidéknek számít hazánkterületén, ugyanis a térségében található települések közül nem a legnépesebb városa szolgál székhelyéül.

Biatorbágy Az itt található városok és települések közül azonban valamennyi jelentős turisztikai vonzerővel rendelkezik. Javasolt tehát, ha az ember számára úgy adódna, hogy a járás területére sodorja az élet, nem csupán a székhely, Budakeszi városát, hanem többi településeit is megtekinteni. A Budakeszi területén található nevezetességek sorának kimagasló példája a Budakeszi Arborétum növénykertje. Emellett azonban vadaspark is található a város területén, amely jelentős házi-és vadállat állománnyal büszkélkedhet. A református templom különleges épülete mellett is érdemes lehet álldogálni néhány percet.

A Budakeszi járás legnépesebb városaként ismert Budaörs területén is nagy mennyiségben fordulnak elő különböző turisztikai látványosságok. Itt található például a Csiki Pihenőkert is, amely egy régészeti park is egyaránt, így kiváló helyszín lehet táborok lebonyolítására. A szállást ősmagyar jurtákban és indiánsátrakban biztosítják az itt megpihenők számára. A város toronymagasan kiemelkedő nevezetessége a Kő-hegy mészkőtömbje, amely tetejére kialakított lépcsősor vezet föl, ahol az öreg kápolna épülete áll magányosan. Rögtön mellette található a Kálvária-domb, amely kedvelt zarándokhely sokak számára. Több másik kápolna és emlékmű is található a város területén, ezeket is érdemes lehet megtekinteni.

Biatorbágy látnivalóinak megtekintésére is érdemes lehet a járás területén barangolva egy kis időt szánni. Biatorbágy nem csupán az outetjéről és ipari parkjáról híres. Bár ez utóbbi jelentős mértékben befolyásolja a térség gazdaságát, és a helyi lakosság tömegeit látja el álláslehetőségekkel. Biatorbágy állás hirdetések tekintetében igen jól teljesít. Leginkább az itteni vállalkozások tevékenységéből fakadóan a betanított, operátori munkák terén valósul meg foglalkoztatásuk. Emellett azonban a város más jelentőségteljes látnivalókban is bővelkedik, amelyek miatt szintén érdemes lehet ellátogatni ide. Biatorbágy területén található leszerelt állapotában az a viadukt, amely 1931-én terrortámadás áldozatául esett. Emellett számos jelentőségteljes műemléképület és több remek kirándulóhely is fellelhető a város közvetlen vonzáskörzetében.

Zsámbék területén is található néhány történelmi jelentőségű építészeti emlék. Ilyen például a premontrei kolostor romja, vagy a Zsámbéki várkastély épülete, a Zárdakert, a Barokk templom, a Török kút, a Napórás iskola és a Magyar utca 1. szám alatt álló épület. Mindemellett érdemes lehet ellátogatni a helyi Lámpamúzeumba is, amely tárlatában több mint 1200 világítóeszközt tekinthetnek meg a lámpák iránt érdeklődéssel viseltető látogatók. Látványosságként szolgáló Rakétabázis is megtekinthető Zsámbék városában, amelynek kiállított darabjai főleg a Magyar Néphadsereg légvédelmi eszközei voltak egykoron.

A látnivalók sora ezzel természetesen nem ér véget, de nehéz volna mindet egy csokorba összegyűjteni, érdemes ezért tehát ellátogatni ide, hogy magunk fedezzük fel a térség hasonlóképp kimagasló jelentőségű nevezetességeit.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!