TV műsor

Lauer István Szeged újabb polgármesterjelöltje!

Belföld, 2019.08.23

A mai rendkívüli közgyűlésen jelentette be a Lauer István, hogy függetlenként elindul egyrészt Szeged polgármesteri székéért, másrészt Szeged 2. számú választókerületének képviselői helyéért.

Lauer István A kerületnek jelenleg Lauer István a képviselője, ám az Összefogás Szegedért nem őt, hanem Dr. Fodor Antalt indítja jelöltként az őszi önkormányzati választásokon.  

Lauer portálunk kérdésére elmondta, hogy kampányában azokra szeretne fókuszálni, akik a városban élnek, naponta használják annak szolgáltatásait és érzékelik problémáit. Véleménye szerint ezek a kérdések, mint például az, hogy a járda járható legyen, a csatornákat rendesen karban tartsák, rendszeresen elsikkadnak a helyi választási kampányokban.   Elmondta, ahhoz, hogy ennyi ellenzéki párt egy szövetségbe tömörült Szegeden, az Összefogás Szegedért színei alatt, számára az bizonyítja, hogy az országos politikai kérdések kerültek előtérbe, a helyileg fontos témák helyett.  

Lauer István ezzel ellentétben mind a polgármesterjelölti, mind a képviselőjelölti kampányában fontosnak tartja, hogy a helyi közösségeket foglalkoztató problémákra fókuszáljanak. Kérdésünkre, hogy miért érzi azt, hogy polgármesterjelöltként is megmérettetné magát, azt válaszolta hogy meglátása szerint a baloldalnak jelenleg nincs képviselete a városban és nincs lehetősége a baloldali szavazóknak, hogy megfelelő baloldali emberekre, baloldali értékekre szavazhassanak. Elmondta azt is, hogy vannak az egész város vezetésére vonatkozó elképzelései is. Nem pusztán a már fent említett járdák vagy a csatornák helyzete de szeretne nagyobb figyelmet fordítani helyi környezetünk, mint például erdők, nádasok rendbetételére is.

Lauer István azt is elmondta, hogy indulását annak hatására is döntötte el, hogy a mai rendkívüli közgyűlésen Botka László polgármester egy fontos kérdésben nem adott neki szót. Hozzátette, 17 éve dolgozik képviselőként a városban, Botka Lászlóval kifejezetten jó kapcsolatot ápolt. Nem szeretné, ha azok a helyi közösség formáló, városi értékek, amik az elmúlt 17 évben megszülettek, elvesznének. Ezért is méretteti meg magát, mint képviselőjelölt és mint polgármesterjelölt, függetlenként.  
(Webrádió)

Címkék

Lauer István


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!