Legalább kétszer csíp! 4. Gerilla Gourmet kulináris fesztivál Szegeden

Belföld, 2019.04.14

Pénteken 14 órakor vette kezdetét Szeged és a Dél-Alföld legnagyobb street food fesztiválja, amelyet immár negyedik alkalommal rendeztek meg a csongrádi megyeszékhelyen.

4. Gerilla Gourmet
Ismét a szegedi Széchenyi tér adott otthont több tucat street food kiállítónak és chili manufaktúrának a hétvégén, ahol többek között milliós Scoville (SHU) erősségű chili paprikát is kóstolhattak az érdeklődők. Volt itt minden, mi szem-szájnak ingere és ha valaki vette magának a bátorságot, még a bitang erős Carolina Reapert, valamint az "Utolsó Kenet" névre hallgató chili szószt is megkóstolhatta. Utóbbi 2,8 míg a Carolina 2 millió SHU értékkel bír, így csak erős ízlelőbimbókkal rendelkezőknek ajánlott, hiszen tejivás és rohanás lehet egy meggondolatlan kóstolás eredménye:) Az érdeklődők megismerkedhettek még a számos kézműves hamburger mellett az autentikus mexikói és amerikai konyhával, ugyanakkor a finom ételek mellől nem hiányozhattak a kézműves sörök sem, hiszen folyékony kenyérből is hatalmas volt a választék.

A hétvégén Szegedre látogatott három hazai gasztro-ikon is, így Wossala Rozina, Meczker Tamás és Németh Ádám mesterfogásait bárki elleshette a látványkonyhában. A jó hangulatról nyitónapon Pásztor Anna (Anna and the Barbies), szombaton Ricky and the Drunken Sailors gondoskodott, míg a záró napon a The Huckleberry Guys lesz a sztárfellépő.

A szegedi kulináris Rock&Roll jövőre is folytatódik.
(Webrádió)

Címkék

Gerilla Gourmet Szeged Chili
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!