LEGO kiállítás az Agórában

Belföld, 2021.09.12

A hétvégén LEGO kiállítás várja a népszerű dán építőjáték szerelmeseit a szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra harmadik emeletén.

LEGO markoló
A világ talán legismertebb játékából két szenvedélyes gyűjtő álmodta meg ezt a vándorkiállítást, amely mintegy 1 millió elemből áll és számos téma köré csoportosul. Az ország számos pontján járt már a vándorkiállítás, amely mintegy 6 éve szórakoztatja a kicsiket és a nagyokat egyaránt. A hétvégén Szegeden lehet megcsodálni a mintegy 15 millió forint összértékű gyűjteményt, amelynek a valódi értékét azonban nehezen lehet megbecsülni. Szerkesztőségünk az egyik szervezőtől megtudta, hogy a látogató csalogató kiállítást mintegy 20 óra alatt rakták össze Szegeden, ahol némelyik LEGO ki is próbálható és olyan tematikus témák köré csoportosulnak, mint a modern város, középkor, római kor vagy éppen őskor.  

Némelyik LEGO motorral is ellátott, így a kiállítás interaktív is egyben, hiszen a gyerekek mozgathatják is az építőjátékból megépített dodzsemet, óriáskereket vagy éppen hullámvasutat. Talán kevesen tudják, de a Lego története egészen 1932-ig nyúlik vissza, amikor is Ole Kirk Christiansen asztalosmester megalapította vállalkozását a dániai Billund községben. A cég kezdetben fajátékokat gyártott, majd két évvel később vette fel a "LEGO" nevet. A LEGO neve a dán "leg godt" kifejezésből származik, amely annyit jelent, hogy "Játssz jól". Aki szeretné megnézni a látványos vádorkiállítást vasárnap 18 óráig megteheti.  
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!