Lékó Péter nyitotta meg az első SZTE Junior Sakkviadalt

Belföld, 2023.11.19

Lékó Péter nemzetközi sakknagymester nyitotta meg szombat délelőtt az első SZTE Junior Sakkviadalt, amelyre a Rektori Hivatal dísztermében került sor.

Lékó Péter I. SZTE Junior Sakkviadal

Az SZTE Junior Akadémia és a Maróczy Géza Sportegyesület közös szervezésében hagyományteremtő jelleggel életre hívott rendezvényre több mint ötvenen neveztek. A svájci rendszerű versenyt azzal a céllal hozták létre, hogy megtalálják a Szegedi Tudományegyetem sakk-bajnokait, és játéklehetőséget biztosítsanak az igazolt és amatőr egyetemi hallgatóknak, középiskolásoknak egyaránt, valamint ápolják a sakk-baráti kapcsolatokat.  

A nevezéseket 3 kategóriában várták a szervezők, igazolt egyetemista és amatőr egyetemista és középiskolás. Utóbbi kategória nyertesei a pénzdíj mellett intézményi felvételi pontokkal is gazdagodtak.  

A rendezvény fővédnöke Lékó Péter volt, a nemzetközi sakknagymester személyesen nyitotta meg a viadalt és végezte el az első lépést.  


Mint Lékó a megnyitó kapcsán elmondta, mintegy 5 év után a mostani az első nyilvános fellépése, amely nagy örömmel tölti el, hiszen a sakk sport népszerűsítését szolgálja. A nemzetközi sakknagymester ugyanakkor hozzátette, amint a szervezők közölték vele, hogy a sakkversenyre a Rektori Hivatal dísztermében kerül sor, még szívesebben mondott igent a felkérésre, hiszen ez adja meg igazán a rangját egy ilyen eseménynek.  

Lékó Péter jelenleg egyébként szakkommentátorként tevékenykedik.  

A sakkviadalra még egy általános iskolás fiú is érkezett, aki a sakk sport szerelmese.  
(Webrádió)

Címkék

I. SZTE Junior Sakkviadal Lékó Péter
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!