Lemondásra szólítja fel a köztársasági elnököt a DK

Belföld, 2024.05.23

Lemondásra szólította fel Sulyok Tamás köztársasági elnököt a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Bemutatta árnyékkormánya tagjait Dobrev Klára Dobrev Klára a sajtótájékoztatóját megelőzően olyan dokumentumokat adott át a Legfőbb Ügyészségnek, amelyek véleménye szerint alátámasztják azt az előző napi állítását, miszerint az államfő a kétezres évek elején még ügyvédként törvényellenesen játszott át magyar termőföldeket külföldieknek. A DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: az iratok egyértelműen bizonyítják, hogy a köztársasági elnök "bűncselekményeket követett el, Csongrád megyében a földmaffia egyik figurájaként, törvényellenesen, zsebszerződésekkel külföldieknek játszotta át a magyar termőföldeket". Hozzátette, egy olyan, 103 hektáros földügylet részletes dokumentumait adta át az ügyészségnek, amelynek Sulyok Tamás volt az aláírója, ellenjegyzője.

Az, hogy Polt Péter legfőbb ügyész "ezekkel a dokumentumokkal mit kezd, az semmit nem változtat azon a tényen, hogy Sulyok Tamás bűncselekményeket követett el" - jelentette ki Dobrev Klára.

Szerdán a Sándor-palota közleményben rögzítette: Sulyok Tamás köztársasági elnök - aki több mint 10 éve nem gyakorolja ügyvédi hivatását - ügyvédi tevékenysége során mindenben a hatályos jogszabályoknak és ügyvédi esküjének megfelelően járt el, nincsen takargatnivalója, törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem működött közre.

(MTI)

Címkék

Dobrev Klára DK Demokratikus Koalíció
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!