Leterelik a Záhonyi határátkelő felé tartó teherautókat Kisvárdánál

Belföld, 2023.12.01

A rendőrség a közúti közlekedés biztonságára veszélyt jelentő helyzet megszüntetése érdekében Kisvárdánál letereli a záhonyi közúti határátkelőhelyre tartó, várakozó tehergépjárműveket a 4-es számú főúton - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a rendőrség a főúton várakozó tehergépjárműveket Kisvárdánál a 4-es számú főútról a 4145-ös útra tereli, a kamionok a főútra rendőri irányítás mellett, szakaszosan Tiszabezdédnél térhetnek vissza.

Mint írták, az elmúlt napokban a záhonyi határátkelőhelyen extrém mértékben megnövekedett kilépő irányú tranzitforgalom miatt a határátkelőhelytől több kilométer hosszú sorban a 4-es számú főúton várakoznak az Ukrajnába kilépni szándékozó kamionok. Annak ellenére, hogy a rendőrség a közúti határátkelőhelyet teljes kapacitással üzemelteti, a teherforgalomban a várakozási idő akár több óra is lehet - közölték.

A rendőrség a tehergépjárművek vezetőit arra kéri, hogy fokozott figyelemmel, a rendőrök jelzéseinek, utasításainak megfelelően közlekedjenek, emellett az egyéb gépjárművel közlekedőket is fokozott óvatosságra intik - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!