Letették a sárbogárdi rendőrkapitányság épületének alapkövét

Belföld, 2021.06.16

Letették a mintegy 2,5 milliárdból épülő sárbogárdi rendőrkapitányság épületének alapkövét.

Letették a sárbogárdi rendőrkapitányság épületének alapkövét A Fejér megyei városban szerdán tartott ünnepségen Juhász Roland, a Miniszterelnöki Kormányiroda állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt egy évtizedben a rendőrség hivatásos állománya több ezer fővel bővült, állandó rendőri jelenlét van minden településen, míg a kormány kemény, de igazságos, a tisztességes embereket védő törvényi környezetet alakított ki. Úgy vélte, a tisztességes emberek és a rend védelme megbecsülést érdemel, aminek alapvető eleme az ehhez méltó munkakörülmények megteremtése.

Az államtitkár elmondta, hogy a zöldmezős beruházásban épülő, több mint 1200 négyzetméter alapterületű kapitánysági épületben mintegy százan dolgoznak majd a kor igényeinek megfelelő körülmények között. Jelezte, hogy a környezettudatosság is a fő szempontok között van, hiszen geotermikus víz- és hőszivattyú, napelemes kiserőmű működik majd a létesítményben.

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára arról beszélt, hogy az emberek életében rendkívül fontos a biztonság, legyen szó gazdasági, egészségügyi vagy közbiztonságról. Ezért is igyekezett a kormány 2010 óta minden téren biztonságot teremteni, ami nem ment volna az emberek szorgalma nélkül - tette hozzá.

Az államtitkár rámutatott, hogy a közbiztonság 2013 táján mutatta a legrosszabb számokat, azóta határozott javulás látható, az ismertté vált bűncselekmények száma 60 százalékkal csökkent, a felderített bűncselekmények száma és a felderítési mutatók is folyamatosan javulnak. Hangsúlyozta, ennél is fontosabb, hogy a polgárok rendőrségbe vetett bizalma, hite rendkívüli mértékben megnőtt, ezt minden felmérés megerősíti.

Pogácsás Tibor rámutatott, hogy a rendőrség, a rendőrök munkájának megítélése elsősorban szorgalmukon, emberségükön, kitartásukon múlik, amihez Sárbogárdon 2022 őszétől a modern környezet és munkakörülmények is adottak lesznek.

Sükösd Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester emlékeztetett, legalább 30-40 éve terv az új rendőrkapitánysági épület megépítése, hiszen a jelenlegi épület, az egykori főszolgabírói hivatal régóta nem alkalmas a rendőri munka teljes körű segítésére. A megoldásra az önkormányzatnak nem volt anyagi lehetősége, a területet azonban biztosították az új épülethez, ingyenesen átadták az államnak - fűzte hozzá.

A városvezető megemlítette, hogy Sárbogárd 35 éve vált várossá, a születésnapot pedig az új kapitánysági épület alapkövének lerakásával ünneplik. (FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Letették a sárbogárdi rendőrkapitányság épületének alapkövét Letették a sárbogárdi rendőrkapitányság épületének alapkövét Letették a sárbogárdi rendőrkapitányság épületének alapkövét
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!