Levendula- és Rózsa Napok a szegedi Füvészkertben

Belföld, 2023.06.17

Idén immár tizedik alkalommal rendezik meg a méltán népszerű Levendula- és Rózsa Napokat a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében.

X. Levendula- és Rózsa Napok
A rendezvény két napos, szombaton és vasárnap is várják az érdeklődőket. Az emberiség mintegy 2500 éve ismeri a levendula jótékony hatását, az egyiptomiak balzsamozáshoz is előszeretettel vették igénybe. A levendula ugyanis nemcsak finom illatáról, hanem kozmetikai erényeiről is híres. Minden bőrtípus számára előnyös hatással rendelkezik, ráadásul jótékonyan hat a pattanásokra is. Mindezek mellett fájdalomcsillapító, nyugtató, tisztító és fertőtlenítő hatással is bír, a szépségipar régóta használja. A levendulának amellett, hogy kellemes az illata, még antibakteriális hatása is van, az emberek előszeretettel használják légfrissítőként, a szappanok, illetve tisztítószerek kedvelt adaléka. A levendula virága ehető, ezért számos ételben megtalálható, sütemények, szörpök, valamint fagylaltok elkészítéséhez is felhasználják. A levendula ízesítőként is kiváló.  

Rengetegen érkeztek a X. Levendula- és Rózsa Napok nyitónapjára, hiszen a Füvészkertben megrendezett rendezvényen számos programmal készültek a látogatóknak. Több mint egy tucat kézműves árulja portékáját az eseményen, ahol természetesen szinte minden a levendula körül forog. A levendula mellett azonban ne feledkezzünk meg a rózsákról sem, hiszen a Füvészkertben számos virágzik, szinte a szivárvány minden színében megtalálhatóak.  

A X. Levendula- és Rózsa Napok vasárnap tehát folytatódik, aki még nem járt kint, mindenképpen érdemes megtekintenie a rendezvényt és a virágba borult Fűvészkertet. A holnapi napon fellép többek között a Czutor Zoli nevével fémjelzett Belmondo play Beatles is. A kétnapos rendezvény 18 óráig várja a látogatókat.  

Ön kilátogat a X. Levendula- és Rózsa Napokra?
 
 
 
Szavazok


X. Levendula- és Rózsa Napok belépőjegy árak

  • Árak

Felnőtt: 2.800 Ft

Tanuló / nyugdíjas: 2.000 Ft

Óvodás: 1.200 Ft

SZTE dolgozó / hallgató /

Alma Mater tag: 1.200 Ft

3 év alatti gyermekek: ingyenes

Mozgáskorlátozott /

Fogyatékkal élő (1 kísérő is): 1.200 Ft

  • Kedvezmények (csoportos belépőjegy 15 főtől)

Felnőtt: 2.400 Ft

Tanuló / nyugdíjas: 1.600 Ft

SZTE dolgozó / hallgató /

Alma Mater tag: 1.000 Ft

Mozgáskorlátozott /

Fogyatékkal élő (1 fő kísérő is): 1.000 Ft

Óvodás csoport + 3 fő kísérő: 600 Ft
(Webrádió)

Címkék

X. Levendula- és Rózsa Napok SZTE Füvészkert
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!