LMP: a Fidesz rátelepedett a Nemzeti Választási Bizottságra

Belföld, 2023.03.24

Az LMP országos elnökségi tagja szerint a Fidesz rátelepedett a Nemzeti Választási Bizottságra (NVB), bekebelezte azt, a testület pedig ma már mindenben kiszolgálja a hatalmat.

Tetlák Örs azután beszélt erről pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján, hogy az NVB a héten elutasította a párt országos népszavazási kezdeményezését arról, hogy akkumulátorgyárat csak a helyiek jóváhagyása után lehessen létesíteni egy-egy településen.

Kijelentette: a testület politikai megrendelésre lehetetleníti el, hogy igazán fontos kérdésben országos népszavazást lehessen kitűzni.

Hozzátette: az LMP továbbra is minden jogi és politikai eszközt bevet, hogy "Orbán Viktor miniszterelnök lázálma ne valósuljon meg, Magyarország ne váljon akkumulátorgyarmattá". A párt ezért ismét benyújtja országgyűlési határozati javaslatát, amely ugyancsak azt célozza, hogy akkumulátorgyárat csak helyi, jóváhagyó népszavazás után lehessen építeni.

Az LMP elvárja a kormánytól, hogy valljon színt: miért tartja fontosabbnak a külföldi nagyvállalatok profitérdekét a magyar emberek egészséges környezeténél - mondta Tetlák Örs. A kabinet szerinte fél, ezért nem enged lakossági beleszólást a döntéshozatalba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!