LMP: a kormány csak az adóbevételek pillanatnyi maximalizálására törekszik

Belföld, 2019.02.19

Az LMP elhibázottnak tartja a kormány gazdaságpolitikáját, amely csak a GDP-növekedés és az adóbevételek pillanatnyi maximalizálására törekszik. Frakcióvezető-helyettesük szerint a 4,8 százalékos növekedést a társadalmi különbségek felszámolására kellene fordítani, és csökkenteni kellene a gazdaság extrém függését a külföldi tőkétől.

Schmuck Erzsébet keddi sajtótájékoztatóján a problémákat sorolva azt mondta: a magyar kis- és közepes vállalkozások stagnálnak vagy tönkremennek, a gazdaságot nem sikerült felkészíteni a jövő kihívásaira. Hiányolta a megújulóenergia-ipar, a kutatás-fejlesztés vagy a robotika fejlődését, a környezeti célok megvalósítását.

Úgy ítélte meg: a növekedés eredményéből szélsőségesen egyenlőtlenül részesülnek az emberek, a lakosság harmada még mindig szegény, miközben az állami vezetők fizetése gyorsan növekszik.

A frakcióvezető-helyettes rámutatott arra is: a GDP 5 százalékát kitevő uniós forrás érkezett az országba, és a külföldön dolgozók is annak 1,2 százalékát küldik haza, vagyis ezek nélkül szerinte nincs GDP-növekedés.

Schmuck Erzsébet azzal kapcsolatban, hogy az Országgyűlés felmentette az LMP társelnökét, Demeter Mártát a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöki tisztségéből és bizottsági tagságából, annyit felelt: a párt ezzel kapcsolatban már megkezdte az egyeztetést az ellenzéki pártokkal.

Arra a kérdésre, miszerint a Jobbik hétfőn esküdt tett országgyűlési képviselője, Bencsik János már készített listát izraeli-amerikai kettős állampolgárokról, a szintén jobbikos Jakab Péter pedig egy hangfelvétel szerint aberráltnak nevezte a homoszexuálisokat, a politikus azt mondta: az LMP nem tudja elfogadni az ilyen kijelentéseket és listázásokat, más pártok belügyébe azonban nem avatkoznak be, ezt a Jobbiknak kell rendeznie.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!