LMP: a kormány egy virtuális ellenséggel harcol, közben nagyhatalmi érdekeket szolgál ki

Belföld, 2020.12.14

A kormány egy virtuális ellenséggel, Soros Györggyel harcol, mert könnyebb neki üzengetni, mint ellenállni olyan nagyhatalmi érdekeknek, amelyet Oroszország vagy Kína képvisel - mondta hétfői, online is követhető sajtótájékoztatóján az LMP frakcióvezetője.

Keresztes László Lóránt az Országgyűlés idei utolsó munkahetének kezdetén értékelte az elmúlt évet.

Azt mondta: bár a járvány okozta súlyos társadalmi és gazdasági válságban elvárható lenne, hogy a kormány az emberek egészségéért és a gazdasági károk csökkentéséért dolgozzon, ezzel szemben intézkedéseivel csak mélyítette a krízist.

Keresztes László Lóránt szerint a kabinet nem a magyarok érdekét képviseli a neoliberális gazdaságpolitikájával, a multinacionális nagyvállalatok kiszolgálásával, azzal, hogy a jogaitól megfosztott olcsó munkaerőre alapozza a magyar gazdaság élénkítését.

A politikus bírálta a szerinte kizárólag kínai érdeket szolgáló Budapest-Belgrád-vasútvonal projektjét és annak tízéves titkosítását. Mint mondta, a beruházásra idén és jövőre 200 milliárd forintot költ a kormány, holott ezt a forrást a családok támogatására kellett volna fordítani.

A paksi bővítés pedig generációkat adósít el - sorolta. Hozzátette: idén sorra születtek azok a jogszabálymódosítások, amelyek az orosz beruházó igényét szolgálták ki.

Keresztes László Lóránt álszentnek tartja, hogy a kabinet, bár sokat beszél a migrációról, politikusai mégis azzal a török elnökkel barátkoznak, aki több millió migráns Európára engedésével fenyegetőzött.

Kijelentette: a járvány és a mély gazdasági krízis arra mutatott rá, hogy egészen más szemlélettel kell újjászervezni a magyar gazdaságot. Patrióta személetre, a helyi igények figyelembevételére van szükség - hangsúlyozta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!