LMP: a kormány védje meg a magyar munkavállalókat Nyugat-Európában!

Belföld, 2021.10.12

Az LMP azt követeli a magyar kormánytól, hogy támogassa az Európai Unióban a munkaerőközvetítés, valamint az átmeneti munkaszerződések szigorúbb szabályozását, ezzel lépjen fel a nyugat-európai munkaadókkal szemben, a magyar munkavállalók érdekében.

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője keddi, online sajtótájékoztatóján azt mondta: a valóságban nem teljesül a munkaerő szabad áramlásának uniós alapelve. Annak ugyanis része, hogy a munkavállalókat azonos feltételek között, azonos béren kell foglalkoztatni, függetlenül attól, mely tagállamból származnak.

A politikus utalt olyan németországi esetekre és bírósági döntésekre, amelyek például az idősgondozásban, az agráriumban vagy a húsiparban tárták fel az eltérő foglalkoztatási feltételeket.

A vitás esetek után két megoldás körvonalazódott - mutatott rá -, a munkaerőkölcsönzésnek, valamint az átmeneti munkaszerződéseknek a szigorúbb szabályozása. Ha ezeket nem uniós szinten kezelik, akkor a nyugat-európai munkaadók ki fogják játszani a szabályokat, és az ottani minimálbér alatt fizetik meg a kelet-európai munkavállalókat - hangsúlyozta Ungár Péter.

"Ez egy igazi nemzeti szabadságharcos ügy" - fogalmazott, és a kormány mellett az összes magyar európai parlamenti képviselőt is arra kérte: szólaljanak el a magyar munkavállalók érdekében, a nyugat-európai munkaadókkal szemben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!