Időjárás
meteoblue
TV műsor

LMP: alternatív módon kell foglalkoztatni a Mátrai Erőmű dolgozóit

Belföld, 2021.12.05

Az LMP szerint van alternatív megoldás a Mátrai Erőmű dolgozóinak, akiknek a megújuló energiaszektorban kellene munkát biztosítania a kormánynak - mondta az ellenzéki párt társelnöke vasárnap a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Kanász-Nagy Máté emlékeztetett arra, hogy a Fidesz szombaton azt közölte, ezt az erőművet meg kell tartani az ott dolgozók munkahelyének védelmében. Az LMP politikusa szerint azonban ez nem igaz, Magyarországról ki kell vezetni a fosszilis energiát, a szénre, földgázra és kőolajra alapozó erőművek ugyanis szennyezik a környezetet. "Ha szeretnénk magunkat megvédeni a klímavédelem negatív hatásaitól, egyértelműen át kell állítani Magyarország energiaellátását a megújuló energiaforrásokra" - jelentette ki Kanász-Nagy Máté. Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője elmondta, hogy a Mátrai Erőmű 4,5 millió tonna szén-dioxidot bocsát ki évente, ezért amíg ez az erőmű áll, addig Magyarország gyakorlatilag nem tett semmit a klímaváltozás ellen.

Hangsúlyozta: a kormánynak az alternatív energiaszektorban kellene állást biztosítania az ott dolgozóknak, akik így biztonságosabb, jobb fizetést kapnának.

(MTI)

Címkék

Kanász-Nagy Máté LMP Ungár Péter
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!