LMP: az önkormányzatoknak is biztosítani kell az energiaár-sapkát!

Belföld, 2022.09.30

Az LMP követeli annak biztosítását, hogy az önkormányzatok is limitált áron vásárolhassák meg az energiát.

Tetlák Örs érdi alpolgármester, az ellenzéki párt elnökségi tagja pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, brutális télre számít, és az önkormányzatok helyzete drámai.

A politikus további követeléseket is megfogalmazott: sürgősen adják vissza a településeknek az elmúlt években elvont adóbevételeket, és kapjanak plusz normatívát azok az önkormányzatok, amelyek nem tudják kigazdálkodni rezsikiadásaikat.

Minden akadályt le kell bontani a megújuló energiaforrások használata elől, a lakosságot szociális energiakorszerűsítési programmal kell segíteni, valamint olyan rezsitámogatási rendszert kell biztosítani számukra, amelyet az állam finanszíroz, de az önkormányzatok bonyolítanak le - sorolta.

Szerinte az önkormányzatok napján a helyhatóságok csődközeli állapotot kaptak, amelyre számos helyen intézménybezárással vagy a közvilágítás lekapcsolásával reagálnak.

Tetlák Örs aggályosnak tartja, hogy a kormány a helyzetet egy pályázati alap létrehozásával kívánja orvosolni, mondván, így egy miniszter szimpátiájától függhet, mely település részesül támogatásban és melyik nem.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!