LMP: Budapestnek nem luxusapartmanokra, hanem megfizethető bérlakásokra van szüksége

Belföld, 2024.04.09

Az LMP szerint Budapestnek nem luxusapartmanokra, hanem megfizethető bérlakásokra van szüksége.

Süveg Anna, az ellenzéki párt szóvivője keddi, online is követhető sajtótájékoztatóján kijelentette: ha az Országgyűlés kormánypárti többsége elfogadja a Rákosrendezőre tervezett beruházásról szóló törvényt, az azt jelenti, hogy a Fidesz elárulta Budapestet. Ebben a formában a beruházás nem lesz más, mint a NER korrupciójának mementója - fogalmazott a szóvivő.

Kiemelte: a főváros sorsáról az emberek megkérdezése nélkül döntenek, a kormány nem a budapestiek, hanem kizárólag az arab befektetők érdekeit képviseli. Utóbbi felé vállalják, hogy kiemelt kormányzati beruházásként valósul meg az építkezés, így sem az önkormányzatok, sem a nyilvánosság nem tudja befolyásolni a projektet - fűzte hozzá.

Úgy fogalmazott: a rozsdaövezetek a főváros aranytartalékai, azokat felelősen kell fejleszteni, a szociális és a zöld szempontok figyelembe vétele mellett.

Az ellenzéki párt szóvivője osztrák példára hivatkozva azt mondta: a rákosrendezői területet a veszélymentesítésen túl csak úgy lehet életre kelteni, ha rengeteg olcsó és megfizethető bérlakást kínálnak és jelentős zöldfelületeket alakítanak ki.

Az LMP - egyetértve Vitézy Dávid főpolgármester-jelölttel - azt követeli, hogy ne újabb üres irodaházakat, luxusapartmanokat vagy bevásárlóközpontokat, hanem a budapestiek lakhatási gondjait érdemben orvosolni képes lakáskínálatot alakítsanak ki a területen. Jelezte: petíciót indítottak annak érdekében, hogy megakadályozzák "Rákosdubaj" létrejöttét, ami helyett közpark és zöld fejlesztés valósulhasson meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!