LMP: Csárdi Antalnak van a legnagyobb esélye a győzelemre a Belvárosban és a Várnegyedben

Belföld, 2020.10.16

Csárdi Antalt ajánlja az ellenzéki pártok figyelmébe a 2022-es választásra az LMP társelnöke a budapesti I. számú egyéni választókerületben.

Kanász-Nagy Máté pénteki, online is követhető sajtótájékoztatóján kijelentette: az ellenzéki pártoknak konkrétumokról is beszélniük kell alig 500 nappal a következő választás előtt. Az LMP ezért most ezt teszi - tette hozzá. Nyíltan jelenti ki, hogy a Belvárosban és a Várnegyedben a 2018-as választásokon is az ellenzéki együttműködéssel mandátumot szerzett LMP-s Csárdi Antalnak van a legnagyobb esélye a kormányoldal jelöltjével szemben.

Emlékeztetett: abban megszületett a megállapodás, hogy az ellenzéki pártok közösen állítanak indulókat az ország 106 választókerületében, arról azonban még kevés tudható, milyen formában indul az ellenzék. Úgy ítélte meg, már látható, melyek azok a körzetek, ahol az LMP politikusának van a legnagyobb esélye.

Csárdi Antal közölte: az elmúlt bő két évben is azért dolgozott, hogy választ adjon a választókerületében lakó emberek, az ott működő vállalkozások és az önkormányzatok problémáira. A folytatásban azonban szintet kell lépni - mondta -, cél, hogy már egy olyan kormánytöbbség politikusa lehessen, amely nem ellenségként tekint az önkormányzatokra.

Szociálisan érzéken kormányra van szükség - hangsúlyozta -, amely szerint a lakhatás nem csupán a felső középosztály kiváltsága, és amely nemcsak azt nézi, hányan dolgoznak, hanem azt is, hogy az emberek megélnek-e a fizetésükből. Ehhez azonban nem a "saját oligarchák zsebeit kell tömni" - fűzte hozzá, és fontosnak ítélte a városok "zöldítését", a levegőminőség javítását.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!