LMP: egyetlen önkormányzat sem büntethető

Belföld, 2021.05.11

Minden önkormányzatnál pótolni kell a koronavírus-járvány okozta bevételkiesést, egyik sem büntethető - jelentette ki keddi online sajtótájékoztatóján Hohn Krisztina, az LMP országgyűlési frakciójának tagja.

A politikus felvetette: ha Gödöllő mégsem kap kárpótlást a csaknem 1,5 milliárd forintos vesztesége miatt, van-e erre akarat és erő Vécsey Lászlóban, a térség fideszes országgyűlési képviselőjében? Milyen lobbiereje van Vécsey Lászlónak? - tette fel a kérdést.

Hohn Krisztina rámutatott: a város 450 millió forintot vesztett a gépjárműadó teljes elvonásával és további egymilliárdot például az iparűzési adó kiesésével, a parkolási díjak vagy bérleti díjak elmaradásával.

Az összeget mégsem kapja meg a település, ehelyett egy beruházást ígér a kormányzat, amire azonban a helyieknek nincs hatása - sérelmezte.

Emlékeztetett: a kabinet a 25 ezer főnél kisebb településeket kompenzálja automatikusan, a nagyobbakkal egyenként köt megállapodást. Mára látszik, hogy tizenöt város egyetlen fillér kompenzációs sem kap - jelentette ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!