LMP: emeljék duplájára a családi pótlék mértékét!

Belföld, 2024.04.14

Az LMP online petíciót indított a családi pótlék jelenlegi összegének duplájára emelése érdekében - jelentette be az ellenzéki párt népjóléti és családügyi szakszóvivője vasárnap Pécsett, a Facebook-oldalán online is közvetített sajtótájékoztatóján.

Hohn Krisztina vélekedése szerint erre azért van szükség, mert a családi pótlék mértéke 2008 óta változatlan - egy gyermek esetén havonta 12 200 forint, egyedülálló szülők esetén pedig 13 700 forint. Ráadásul az elmúlt időszakban az emelést szorgalmazó beadványaik egyikére olyan választ kaptak, amelyből - a párt szerint - arra lehetett következtetni, hogy "a családi pótlék megszüntetése is megfontolás tárgya lehet". A kormány ezt a tervet később cáfolta - ismerte el az ellenzéki politikus.

Hohn Krisztina azt mondta, pártja felháborítónak tartja Hende Csaba korábbi nyilatkozatát, amikor az Országgyűlés Törvényalkotási Bizottságának elnöke a családi pótlék emelésére vonatkozó határozati javaslatukra a bizottsági ülésen egyebek között úgy reagált: mivel a foglalkoztatottak száma "ma Magyarországon történelmi csúcson van", mintegy 4 millió 700 ezer ember dolgozik, "szinte mindenütt munkaerőhiány van", így mindenkinek módja van rá, hogy dolgozzon; és ez mindenkitől el is várható, mert "aki nem dolgozik, az ne is egyék".

Hohn Krisztina szerint ez a vélekedés sem igazságosságot, sem pedig logikát nem tartalmaz, hiszen semmi köze sincs a családi pótlék emelésének ahhoz, hogy ki dolgozik és ki nem.

Kijelentette: az LMP most elindított online petíciójával a családi pótlék legalább kétszeres emelését követelik, "hiszen az nem segély, arra a magyar családoknak szüksége van, az nekik jár".

Hende Csaba rossz nyomon jár, amikor azt gondolja, hogy ez attól függ, hogy valaki dolgozik-e, vagy sem - hangoztatta az LMP politikusa, aki egyben bocsánatkérésre szólította fel a Törvényalkotási Bizottság elnökét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!