LMP: ha a rendőrök béremelését a költségvetésből állták, a tanárokét is fizessék abból!

Belföld, 2022.09.21

Az LMP továbbra is a pedagógusok bérének emelésére szólítja fel a kormányt.

Ha más társadalmi csoportok, például a rendőrök béremelését a magyar költségvetés állta, akkor a kabinet a tanárok esetében se kösse azt az uniós források megérkezéséhez - szorgalmazta Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdán sajtótájékoztatón.

Azt mondta, pártja más ellentmondást is lát a kormányzati megnyilatkozásokban. Míg a Miniszterelnökséget vezető miniszter akkor látja megvalósíthatónak a pedagógusbérek emelését, ha az unió elutalja a forrásokat, a területfejlesztési miniszter közben biztosra veszi a források elnyerését - vetette fel, megjegyezve, ha utóbbi igaz, a kormány előfinanszírozhatná a béremelést, "a nap végén úgyis az unió állja".

Kanász-Nagy Máté megerősítette: pártja továbbra is azonnali, 45 százalékos béremelést követel az oktatásban dolgozók számára, valamint azt, hogy a jövedelmeket a szektorban évente kétszer igazítsák az inflációhoz. Emellett a pedagógusok oktatással-neveléssel töltött óraszámainak csökkentését is szükségesnek tartja az ellenzéki párt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!