LMP: le kell építeni a fosszilis energiahordozók használatát!

Belföld, 2023.03.30

Le kell építeni a fosszilis energiahordozók használatát - hangsúlyozta Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján,

Az ellenzéki politikus azt kifogásolta, hogy a kormány nemmel szavazott arra az európai uniós kezdeményezésre, amely 15 százalékkal csökkentené a közösség gázfelhasználását.

Kanász-Nagy Máté kijelentette: a kormány nem tud elszakadni a fosszilis világrendtől, attól a gazdaságpolitikától, ami tönkreteszi a klímát.

A kabinet épp az ellenkező irányba halad: gázerőműveket akar építeni, amelyek az akkumulátorgyárak számára állítanak elő villamosenergiát - mondta. Bár már most is 90 százalékos a földgázimportunk, azt a kabinet nem mérsékelni akarja, hanem még tovább növelné, valószínűleg orosz gázból - sérelmezte.

Ezzel olyan gyárakat akar segíteni, amelyekről bebizonyosodott, hogy kizsákmányolják a természetet - mondta, hozzátéve: ehelyett szerinte épületszigetelést kellene támogatni, vagy a megújuló energiahordozók használatát. A politikus olyan gazdaságpolitikát szorgalmazott, amely megszabadítja az országot mind a nyugati, mind a keleti függéstől.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!