LMP: legalább a minimálbért érdemli, aki otthon gondozza hozzátartozóját

Belföld, 2020.04.09

Mindenki legalább a minimálbért érdemli, aki otthon gondozza hozzátartozóját - jelentette ki csütörtöki online sajtótájékoztatóján Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője.

A politikus szerint a koronavírus-válság megmutatta, hogy a gondoskodó munka az egyik legfontosabb az állam összetartása szempontjából, ezért nem tekinthetünk erre a tevékenységre úgy, mint egy kiapadhatatlan forrásra, amiért nem kell fizetni.

Így nemcsak a gyermeküket otthon ápolóknak kell legalább a minimálbérnek megfelelő összeget fizetni, hanem azoknak is, akik más családtagjukat, jellemzően idős hozzátartozójukat ápolják a nap huszonnégy órájában - fűzte hozzá.

Felidézte, hogy ezt 2004-ben már a fideszes Mátrai Márta is kezdeményezte, javaslatát azonban az akkori kormánytöbbség leszavazta a parlamentben.

Az LMP ezért most ugyanazzal a szöveggel ismét beterjeszti a javaslatot, hogy a Ház "helyrehozhassa korábbi rossz döntését". Úgy ítélte meg, az ezzel járó kiadás "költségvetésileg nem egy nagy összeg", 30-40 milliárd forint.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!