LMP: mi kerüljön a reggelizőasztalra, pálinka vagy alapvető élelmiszer?

Belföld, 2020.10.29

Továbbra is követeli az LMP az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését. Országgyűlési képviselőjük, Csárdi Antal csütörtöki, online is követhető sajtótájékoztatóján azt kifogásolta, hogy míg az otthon főzött pálinka adómentes, addig az ételek után akár 27 százalékos áfát is fizetni kell.

Mi kerüljön a reggelizőasztalra: pálinka vagy alapvető élelmiszer? - tette fel a kérdést a politikus Hozzátette: nem lehet adómentesen tartani a pálinkát egy olyan országban, amely egymillió alkoholista hazája.

Kijelentette azt is: a kormánynak nincs tisztességes társadalompolitikája, mert a kevesek által elérhető, új építésű lakások áfáját csökkenti 5 százalékra. Ez mintegy 120 milliárd forintos kiesést jelent a büdzsének - idézte a pénzügyminisztertől hallottakat -, vagyis szerinte lenne forrás a költségvetésben az élelmiszereket terhelő csökkentésére.

Közölte: követelésüket mindaddig megfogalmazzák, amíg nem kapnak választ a kormánytól arra, miért akarják "pálinkáztatni a társadalmat", ahelyett, hogy elérhető árú élelmiszert biztosítanának.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!