LMP: mikor született döntés a kecskeméti akkumulátorgyárról?

Belföld, 2023.03.16

Az LMP felháborítónak tartja, hogy a kecskemétiek semmilyen tájékoztatást nem kapnak a városukba tervezett akkumulátorgyárról. Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, Bakos Bernadett ezért a külgazdasági és külügyminisztertől vár választ a felvetődő kérdésekre - közölte csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján a politikus.

Bakos Bernadett kijelentette: mivel már a kormány is rájött arra, amit az összes közvéleménykutatás eredménye mutat, vagyis hogy az emberek többsége elutasítja az újabb akkumulátorgyárak építését, Orbán Viktor miniszterelnök is kevesebbet nyilatkozik a témában.

Kecskeméten ugyan régóta beszélnek a tervezett gyárról, hivatalos tájékoztatást azonban egyáltalán nem kaptak a helyiek. Csupán a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, Magyar Levente "elszólásából" tudható, hogy a németek a Mercedes gyár kiegészítéseként húznának fel egy ilyen üzemet a városba - ismertette az ellenzéki képviselő.

Az LMP ezért írásbeli kérdéssel fordult Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterhez, hogy megtudja: milyen formában született döntés a kecskeméti gyárépítésről; hogyan tájékoztatták a helyieket és mekkora kapacitású gyárat terveznek a településre; kap-e a beruházás állami támogatást.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!