LMP: nem luxusapartmanokra, hanem rekultivációra van szükség Rákosrendezőn

Belföld, 2024.01.18

Nem luxusapartmanokra és "mihaszna", energetikailag fenntarthatatlan felhőkarcolókra van szükség Rákosrendezőn, hanem valódi rekultivációra, az értékes zöld tartalék kihasználására  - mondta csütörtöki online sajtótájékoztatóján a párt társelnöke.

Schmuck Erzsébet emlékeztetett, tavaly derült ki, hogy a kormány egy rákosrendezői beruházásról tárgyal az Emaar Properties nevű céggel. A vállalat a területen magas házakat, irodákat, luxusapartmanokat és felhőkarcolót tervez építeni - emelte ki az ellenzéki politikus.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium a "Rákos-Dubaj beruházáshoz" kapcsolódóan már bejelentett egy háromszáz milliárd forintos infrastruktúrafejlesztést, és úgy tűnik, hogy Karácsony Gergely főpolgármesterrel "paktumban tolják át azt a beruházást, amely pár kivételes ember zsebét megtömheti, de a budapestiek csak rosszul járnak vele" - fogalmazott az ellenzéki képviselő.

Az Emaar Properties Szerbiában már épített hasonló luxusnegyedet, ahol jelenleg átlagosan 4625 eurós négyzetméteráron kínálják az ingatlanokat, ami 380 forintos euróval számolva 1 millió 757 ezer forintot jelent - hívta fel a figyelmet Schmuck Erzsébet. A politikus szerint a tervezett luxusberuházás az ingatlan- és albérletárak "még extrémebb elszállásához vezet majd".



Az LMP elvárja a főpolgármestertől, hogy "ne tálcán szolgálja ki a kormányt Budapest kárára", hanem valódi megoldást kínáljon Rákosrendező problémájára - mondta.
(MTI)

Címkék

Schmuck Erzsébet LMP
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!