LMP: rendezni kell a közoktatás, a pedagógusok helyzetét

Belföld, 2020.10.20

Hohn Krisztina, az LMP országgyűlési képviselője szerint nem várhat tovább a közoktatás valamint a pedagógusok helyzetének rendezése.

Hohn Krisztina keddi, online is követhető sajtótájékoztatóján közölte: a pedagógusok nagy veszélyben vannak a koronavírus-járvány alatt, hiszen megfelelő kontaktkutatás hiányában nem tudhatják, találkoznak-e vírushordozó diákkal.

A képviselő szerint a tanároknak előnyt kellene biztosítani a tesztelés során, és esetükben gyorsított eljárásban kellene lefolytatni a vizsgálatot. Rámutatott: sok tanár tartozik a különösen veszélyeztetettek közé.

Hohn Krisztina szerint a vírussal megbetegedett pedagógusoknak automatikusan kellene biztosítani a 100 százalékos táppénzt is.

Beszámolt arról is, hogy az átállás a digitális oktatásra tavasszal mintegy 100-150 ezer forintos kiadást okozhatott a tanároknak. A politikus a pedagógusok bérének rendezését sürgette.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy sok szülőnek okoz gondot, ha otthon kell maradnia gyermekével, mert az év második felére már elfogyott a szabadsága, így előfordulhat, hogy csak úgy tud vigyázni a gyermekére, ha közben semmilyen juttatást nem kap.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!