LMP: Szeged lehet Magyarország legzöldebb városa

Belföld, 2023.01.19

Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője, valamint Fehér Attila, a zöldpárt Csongrád-Csanád vármegyei elnöke tartott worshopot a Campus Beer&More-ban csütörtök kora este, ahol a téma az élhető városok voltak, amelyben Szeged élen jár.

Bakos Bernadett és Fehér Attila LMP A worshopot megelőzően a két politikus a Széchenyi téren tartott sajtótájékoztatót, amelyben az LMP megoldási javaslatait vázolták fel az energiaválsággal összefüggésben.  

Bakos Bernadett kérdésünkre elmondta, minden magyarországi nagyvárost felkeresnek, hogy interaktív workshopokat tartsanak, amelyből kiderülhet, hogy az emberek szerint mitől lesz élhető egy város. Az országgyűlési képviselő szerint egy élehető város ismérve leginkább az, hogy a lakosok számára kellemes életkörülményeket teremt. Mint Bakos Bernadett kérdésünkre elmondta, az LMP-t érdekli az emberek véleménye és szeretnék megtudni, hogy a lakók szerint mitől élhető az a település, ahol laknak.


A kompakt városok koncepciója lényegében az, hogy minden szolgáltatás, illetve humán infrastruktúra elérhető legyen 15 percen belül, ne kelljen autóval órák hosszat ingázni. Bakos Bernadett szerint Szeged nagyon jól áll élhetőség szempontjából, hiszen itt kiváló a közösségi közlekedés, van elegendő zöld terület és a szolgáltatások is elérhető közelségben vannak. Szeged az egyik legjobb példa az élhető nagyvárosokra - fogalmazta meg gondolatait a fiatal politikus.  

Mint Fehér Attila, az LMP helyi elnöke elmondta, a városvezetés nem titkolt célja, hogy Szeged legyen Magyarország legzöldebb városa. Az LMP helyi politikusa példaként a szálló port elnyelő véderdő telepítést emelte ki, illetve a geotermikus fűtést, amelyben Szeged szintén csak élen jár.

Fehér Attila más témát érintve ugyanakkor reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a kormány elkötelezett lesz a hazai mikro, kis és középvállakozások támogatása mellet a külföldi nagyvállalatok helyett. Példaként a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátor gyárat említette, melynek kapcsán egyébként a napokban volt közmeghallgatás, ahol a helyiek nem tetszésüknek adtak hangot. Mint a politikus kifejtette, Szeged ebben a tekintetben is más úton jár.  
(Webrádió)

Címkék

Bakos Bernadett Fehér Attila LMP
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!