Macskatápos és chipses zacskóba rejtette a kábítószert a szegedi drogbanda

Belföld, 2023.02.27

Több mint 50 kilogramm kábítószert foglaltak le a nyomozók azon a razzián, amelyen egy szegedi drogbandán ütött rajta a rendőrség.

Szegedi drogbanda rajtaütés A 8 gyanúsított mindegyikét letartóztatták. A Készenléti Rendőrség Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály szegedi osztálya, a Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztályával, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság MEKTA egységével, valamint a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival közösen egy nagyszabású akcióban vettek részt február 22-én, melynek során egy tucat helyen tartottak házkutatást. A kábítószer-kereskedelemmel egy szegedi csapatot gyanúsítanak.


A rajtaütés során leginkább szegedi lakásokat ellenőriztek a rendőrök, de akadt köztük Bács-Kiskun vármegyei cím is. A házkutatások során több mint 50 kilogramm kábítószer került elő, köztük kannabisznövény, kokain, amfetamin, de a nyomozók találtak különböző gyanta- és olajszerű anyagokat is, amelyek a kannabiszfeldolgozás egyéb végtermékei.  

Az akcióval a KR NNI szegedi egysége mintegy 41.000 adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg, melynek feketepiaci értéke 143 millió forint.  

A letartóztatott 8 férfitől a rendőrség lefoglalt 10,5 millió forint készpénzt, nagyértékű karórákat, két autót, valamint több millió forint értékű kriptovalutát is.

A bűnbanda mindegyike szegedi lakos, a legfiatalabb 25, míg a legidősebb 48 éves. A most elfogott férfiakat kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, őrizetbe vették őket, majd kezdeményezték letartóztatásukat is.  

A KR NNI feladata lesz az is, hogy kiderítse, a bűnbandában kinek mi volt a szerepe és feltérképezze, hogy honnan szerezték be a kábítószert és kinek adták tovább.  

A KR NNI tavaly év végén is nagyértékű, mintegy 60 kg különböző típusú kábítószert fülelt le, más bűnelkövetői csoportoktól.
(Webrádió)

Galériánk

Szegedi drogbanda rajtaütés Szegedi drogbanda rajtaütés
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!