"Macskávézó" nyílt Szeged belvárosában

Belföld, 2023.06.22

Mintegy két hete nyílt meg Szeged belvárosában az a különleges kávézó, ahol játékos macskák társaságában költhetjük el kávénkat, illetve fogyaszthatjuk el süteményünket.

Cat City Cafe A Cat City Cafe a Mérey utca 10. szám alatt várja a macskabarátokat. Mint szerkesztőségünk megtudta, a "macskávézó" még nem annyira ismert, tekintettel arra, hogy most nyílt meg, azonban a vendéglátóhely közösségi oldalának köszönhetően egyre többen fedezik fel maguknak és térnek be, hogy megismerjék a macskabandát.  

A macskás kávézók ötlete egyébként egyáltalán nem példa nélküli, hiszen a fővárosban már régóta létezik hasonló, ahova olyan macskabarátok járnak, akik dorombolás mellett szeretik elfogyasztani a rendelésüket. A hely tulajdonosa kérdésünkre elmondta, hogy Magyarország szinte valamennyi vármegyéjében van már hasonló kezdeményezés, Szegeden azonban ez az első.  

A cicáknak egyébként számos "gyógyító" hatást tulajdonítanak, többek között csökkentik a stresszt és a szorongást, de lélek gyógyító hatásuk is dokumentált a terápiás állatoknak.  

A szegedi Cat City Cafe két részre van osztva, egy "macskamentes" és egy macskás területre. Amennyiben valaki szeretne belépni a Cat World Clubba, akkor saját felelősségére macskák társaságában fogyaszthatja el kávéját, süteményét.  

A macskabarátok 5 tüneményes cicussal, név szerint Khaleesivel a Bengálival, a Havas névre hallgató Ragdoll macskával, valamint a Maine Coon Jackkel, illetve Sansa-val találkozhatnak és akkor még nem említettük meg az egyiptomi maut, Ramszeszt.  

Portálunk ugyanakkor azt is megtudta, hogy a cicák szinte sohasem veszekednek, igaz néha-néha elcsattan egy mancs, de emberekkel végtelenül barátságosak.  

A cicák látogatása egyébként szigorú szabályokhoz kötött, nem lehet például az állatokat felvenni, kergetni, de etetni sem.

A Cat City Cafe telefonszáma: 06 70 417-8787

(Webrádió)

Címkék

Cat City Cafe Cat World Club

Galériánk

Cat City Cafe Cat City Cafe
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!