Magánterületen vágták ki a Kálvin téri fákat

Belföld, 2021.02.25

Egy héttel ezelőtt kivágtak néhány idősebb fát a Kálvin téren a református templomhoz tartozó területen. Néhány olvasónk az iránt érdeklődött, hogy mi volt ennek az oka, illetve engedélyezték-e a hatóságok a vágást.

Kálvin téri fakivágás
A múlt hét közepén a szegedi belváros egy frekventált helyéről tűnt el néhány fa, ugyanis az úgynevezett kakasos templomtól balra lévő területen kivágták az összes fásszárú növényt. A munkálatokkal viszonylag gyorsan végzett egy brigád, a kivágott fákat gyorsan feldolgozták a helyszínen, úgyhogy mára csak a csonkok emlékeztetnek arra, hogy itt fák álltak.

Megkérdeztük a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját, mit tud az ügyről. Makrai László válaszához egy légi felvételt mellékelt, melyen zöld vonal jelzi a magánterület és a közterület határát. Ehhez hozzáfűzte, hogy magántulajdonú telken nincs jogköre az önkormányzatnak, ha nincs védett természetvédelmi érték, és tudomása szerint itt nem volt ilyen.

A Kálvin téri templom egyházi tulajdon, így saját hatáskörében dönthetett az egyház a fák kivágásáról. Amennyiben új információhoz jutunk az üggyel kapcsolatban, azonnal jelezzük.
(Webrádió)

Galériánk

Kálvin téri fakivágás Kálvin téri fakivágás
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!