Magas a szegediek e-roller kultúrája

Belföld, 2022.06.17

Szegeden rendkívül népszerű és környezetbarát közlekedési eszközzé váltak a Lime elektromos rollerei. A cég elégedett a szegediek e-roller bérlési kultúrájával, ezért a legújabb modelljüket is itt vezették be elsőként Magyarországon.

Lime Mint Varga Denise kérdésünkre elmondta az e-rollerezés kultúrája sokkal magasabb szinten áll Szegeden, mint például a fővárosban. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szegediek sokkal szabálykövetőbbek, jobban vigyáznak a bérelt eszközökre, mint például Budapesten. Mint portálunk megtudta, a Lime rollereit egyelőre a továbbiakban is bukósisak és vezetői engedély nélkül lehet használni, hiszen a népszerű kétkerekűek csökkentett teljesítménnyel üzemelnek, így ezekre nem vonatkozik az előírás.

Szegeden egyébként 2021. május 21-e óta lehet a Lime rollereit használni és népszerűsége a városban töretlen. Az első prototípusokhoz képest a cég elektromos rollerei is hatalmasat fejlődtek, hiszen a legújabb, most bevezetett modellek sokkal strapabíróbbak elődeiknél és hosszabb távokat is lehet megtenni velük. A Szegeden bevezetett legújabb típusba egyébként többek között lengéscsillapítót is szereltek és az akkumulátor nagyságától függően 25-35 km-t lehet vele megtenni egy feltöltéssel. Szegeden egyébként mintegy 200-250 bérelhető e-roller áll rendelkezésre.

Tehát összességében a szegediek kultúráltan használják a Lime eszközeit, ez azonban nem mindenhol van így. A  Fővárosi Közgyűlés április 27-én döntött arról, hogy úgynevezett mikromobilitási pontokat (MMP) hoz létre. Kérdésünkre Varga Denise elmondta, hogy Szegeden is folynak erről tárgyalások, ugyanakkor mivel a szegediek kultúráltabban használják ezeket az eszközöket, itt nem kell rohamléptékben ezt kialakítani.

A fővárosban egyébként a Lime mellett a Tier és a Bird eletromos rollereit is igénybe lehet venni, arról egyelőre nem tudni, hogy a Lime vetélytársat kapna Szegeden.
(Webrádió)

Címkék

Lime Elektromos roller Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!