Magyar-szerb meccsel avatják Szeged új uszodáját

Belföld, 2021.02.02

Szinte minden engedélyeztetési eljáráson túljutott a Tiszavirág névre keresztelt városi sportuszoda, így a járványhelyzet miatti korlátozások feloldása után a város lakói is birtokba vehetik a vadonatúj létesítményt.

Új sportuszoda Szeged Addig is egy válogatott vízilabda mérkőzéssel hangolnak a sportolók a teljes nyitásra.

A kedd déli sajtóbejárás elején Botka László polgármester elmondta, hogy megtörtént a létesítmény műszaki átadása, megkapta a használatbavételi engedélyt is az uszoda, és napokon belül megérkezhet a vízügyi jogi engedély is. Sajnos a járványhelyzet miatti kormányzati korlátozó intézkedések miatt egyetlen uszoda sem üzemelhet, ezért a város lakói egyelőre csak fotókon láthatják a versenymedencét, az edzőmedencét, a konditermeket, a zuhanyzókat, az öltözőket, szaunákat, pihenőhelyiségeket.

Az impozáns épület mától Magyarország legújabb, és talán legkorszerűbb sportuszodája. Vári Attila, egykori olimpikon - aki jelenleg a vízilabda szövetség elnöke – kezdte így rövid köszöntőjét a bejárás előtt. Elmondta, hogy a vízi sportokban sikert sikerre halmozó szegediek már nagyon megérdemelték ezt a létesítményt, és sok sikert kívánt az itt rendezendő versenyekre. Erre nem kell sokat várni, mivel a szakszövetség alelnöke, a többszörös olimpiai bajnok szegedi Molnár Tamás bejelentette, hogy február 20-án válogatott mérkőzést vív a létesítmény medencéjében magyar csapat a szerbekkel. Előtte
közös edzőtáborozáson vesz részt itt a világ élvonalát képviselő két válogatott.

A létesítményt az önkormányzat cége, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. üzemelteti majd, ehhez a város idei költségvetésében 400 millió forint támogatást biztosít. A sajtóbejárást a cég ügyvezető igazgatója, Nagy Katalin vezette. A 13,3 ezer négyzetméter nettó alapterületű uszodában egy 50 méter hosszú, 25 méter széles, 10 pályás, 2,2 méter mély versenymedence található, amely egy mozgatható válaszfallal 25 méteres 2×10 sávosra osztható. A versenyeket 1169 fős lelátóról figyelhetik majd a nézők.

A medencecsarnok természetes megvilágítású, sötétíthető, és tévéközvetítésre alkalmas sportvilágítást is kiépítettek benne. A versenymedence mellett egy 1,8 méter mély 25×15 méteres bemelegítőmedence és egy 0,9 méter mély 20×12,5 méteres tanmedence, illetve egy külső-belő lazítómedence is az uszoda része. Az épületben kondicionálótermek, konferenciaterem, egyesületi irodák, gyermekmegőrző, tanulószoba, üzlethelyiségek, büfék és egy wellness részleg is megtalálható. A beruházás kivitelezője a West Hungária Bau Kft. és a Dél-Konstrukt Zrt. volt.

Fotó: Iványi Aurél
(Webrádió)

Címkék

Tiszavirág sportuszoda

Galériánk

Új sportuszoda Szeged Új sportuszoda Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!