Magyarázatot várnak Szabó Bálinttól a Botka Lászlót támogató pártok

Belföld, 2021.02.16

A szegedi közgyűlési többséget alkotó ellenzéki pártok közös sajtóközleményben szólítják fel Szabó Bálintot, hogy számoljon be részletesen eltűnésének körülményeiről.

Szabó Bálint A független önkormányzati képviselő hétfőn tűnt el, majd egyes lapinformációk szerint egy út szélén talált rá egy szolgálaton kívüli rendőr.

A keddi nap kérése már nem az, hová tűnt Szabó Bálint, hanem hogy miként került a makói kórház pszichiátriai osztályára. Mint arról hétfőn beszámoltunk, nagy leleplezésre készült Szabó hétfő reggel, de nem jelent meg az általa meghirdetett sajtótájékoztatón a Kiss Ernő utca 3-5 szám előtt. Az önkormányzati képviselő az elszámoltatás megkezdését ígérte facebook-oldalán tett bejegyzése alapján, ám hétfő estig senki se tudta, hogy mi történt vele.

Egyes lapértesülések szerint Szabóra egy szolgálaton kívüli rendőr talált rá egy az út szélén, s hogy Makóra, az SZTE pszichiátriai klinikájára szállították. A független képviselő állapotáról egyelőre nincs információ. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást. Közben a városi közgyűlést irányító ellenzéki pártok közös sajtóközleményben szólították fel Szabót, adjon végre magyarázatot arra, mi történt vele az elmúlt 24 órában. Amint írják: „Felszólítjuk Szabó Bálintot, a szegediek és az országos közvélemény megnyugtatása érdekében árulja el, mi történt vele hétfőn, miközben a rendőrség eltűnt személyként kereste. Arra kérjük, számoljon be eltűnésének és előkerülésének pontos történetéről. Szeged jó hírének megőrzése érdekében arra kérjük, tisztázza magát!”

A nyilatkozatot a DK, a Jobbik Magyarország Mozgalom, az LMP, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd helyi szervezete és az Összefogás Szegedért Egyesület helyi szervezetei jegyzik, vagyis minden olyan párt, amelyek Botka László polgármestert támogatják a közgyűlésben. Szabó éppen Botka elleni harcáról híresült el, például vasárnap a Facebook-oldalán videót tett közzé, amelyben azt ígérte, hogy hétfőn leleplező anyagokat mutat be Botka László szegedi polgármesterről.
(Webrádió)

Címkék

Szabó Bálint
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!