Május 1-jéig lehet jelentkezni az MCC Középiskolás FAKT Programjába

Belföld, 2024.04.09

A 2024/25-ös tanévtől felmenő rendszerben indul a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programjának (KP) emelt szintje, KP FAKT néven. A négyéves programban a diákok "személyre szabott tanulási útvonalat járnak be" mentorok segítségével, a szeptemberben 9. osztályt megkezdő diákok május 1-ig jelentkezhetnek - közölte az MCC kedden az MTI-vel.

Azt írták: a KP FAKT programban a tanulási folyamatot egyetemi szintű oktatási-kutatási tapasztalattal rendelkező mentortanárok segítik, akik a diákokkal közösen éves fejlesztési célokat határoznak meg, valamint folyamatos visszajelzéseket adnak az elvégzett munkáról és tanulási eredményről.

A program iskola mellett végezhető, heti rendszerességű délutáni oktatási alkalmakból, intenzív képzési hétvégékből, nyári táborból, idegen nyelvi kurzusokból, valamint évente egy nemzetközi tanulmányútból áll. A tanulók egyebek között hatékony időgazdálkodási technikákat is elsajátíthatnak - írták.

Hozzátették: a diákok az első tanév során klasszikus műveltségtartalmakra épülő, alapozó készségfejlesztő modulokon vesznek részt, míg másod-, illetve harmadévben az általuk választott tudományterületeken bővíthetik tudásukat. A program záró szakaszának középpontjában a továbbtanulás, az MCC Egyetemi Program sikeres felvételije, valamint az alapvető vezetői készségek fejlesztése áll.

A KP FAKT-ban részt vevő diákok a Középiskolás Programban elérhető e-learning kurzuskínálathoz is hozzáférnek, így tanulhatnak nemzetközi kapcsolatokról, közgazdaságtanról, jogról vagy pszichológiáról is.

Közölték azt is, a KP FAKT mellett június 3-ig lehetőség van felvételizni az alapprogramba is, ahol az iskola mellett végezhető, ingyenes készségfejlesztő és szakmai alkalmakkal, valamint e-learning-kurzusokkal várják a magyarországi, valamint külhoni magyar középiskolások jelentkezését. A KP Magyarországon már 16 városban érhető el.

Emellett június 3-ig lehet jelentkezni az MCC Középiskolás Ösztöndíjprogramjába, amelynek keretében 25 sikeres pályázó 10 hónapon keresztül önálló kutatást végezhet szakértő mentortanárok segítségével.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!