Már a borfesztivál első napja is teltházas volt

Belföld, 2022.05.14

Ki lehetett volna tenni a megtelt táblát, annyian látogattak ki a 26. Szegedi Borfesztivál nyitónapjára.

26. Szegedi Borfesztivál
Pénteken nyitotta meg kapuit az ország legnagyobb borászati seregszemléje Szegeden, ahol mintegy 150 hazai pincészet kínálja portékáját. A tíznapos rendezvényen szinte valamennyi hazai borvidék képviselteti magát, ugyanakkor érkeztek borászok a határon túlról is. A Szegedi Borfesztivál mindig is a város egyik legnépszerűbb rendezvénye volt, azonban két év kényszerszünet után az emberek várták a bormustrát a megyeszékhelyen, amelyet mi sem bizonyít jobban, minthogy péntek este egy gombostűt sem lehetett volna leejteni a fesztiválnak helyet adó Széchenyi téren. A kilátogatók rengeteg féle nedű közül válogathatnak, ráadásul a borbarátok több olyan borász italát is megkóstolhatják, akik elnyerték a rangos Év bortermelője elismerést, mint például Koch Csaba, Borbély Tamás vagy Nyúlné Pühra Beáta.  

A hagyományokhoz híven idén is lesz borverseny, a Frittmann János elnökölte bírálók közel 150 kiváló bort értékelnek majd vakkóstolással százpontos rendszerben.  

Annak érdekében, hogy a szervezők csökkentsék a fesztivál ökolábnyomát, illetve egyfajta rangot is adjanak a rendezvénynek, száműzték a műanyag poharakat, csak Szeged címeres vagy a borfesztivál logójával ellátott üvegpohárral lehet koccintani, előbbi visszaváltható igény szerint. A finom borok mellett az érdeklődők vásárolhatnak pálinkát és természetesen sajtot is, amely a bor mellé elengedhetetlen. A talpalávalóról számos zenekar, többek között a Belmondo Akusztik, Betty Love, a Bon-Bon, Burai Krisztián, Deniz és Orsovai Reni, Kökény Attila, Roy és Ádám Trió, Szabó Ádám, Szandi, Tóth Andi, Vavra Bence, valamint Zdroba Patrik.  

A sorban 26. Szegedi Borfesztivál összességében tíz napig, azaz május 22-ig várja a látogatókat Szeged szívében. A borfesztivál teljes programja ide kattintva érhető el, míg a bormustra honlapja ezen a linken elérhető.

(Webrádió)

Címkék

26. Szegedi Borfesztivál Program Képek
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!