Már a könyvtárakban se kérnek védettségi igazolványt

Belföld, 2021.07.08

A július 3-án bejelentett kormányzati intézkedéseknek köszönhetően a szabadidős tevékenységnek minősülő területeken megszűntek bizonyos korlátozások. Így a könyvtárak is fogadhatnak már olyan látogatókat, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

Könyvtárak Magyarországon
Július 8-tól újra látogathatják az SZTE Klebelsberg Könyvtárat azok is akiket nem oltottak be, illetve nem kaptak védettségi igazolványt annak köszönhetően, hogy igazoltan átestek a koronavírus-fertőzésen. Az egyetemi könyvtár honlapja arról tájékoztatja a látogatókat, hogy a védelmi intézkedések könnyítéséről szóló 365/2021. (VI.30) kormányhatározat értelmében csütörtöktől minden olvasó látogathatja az intézményt. A könyvtár egyébként hétköznapokon 6-16 óra között áll az olvasók rendelkezésére, szerdán pedig hosszabbított nyitvatartással este hatig várja az érdeklődőket.

A Somogyi Könyvtár már e hét elejétől megszüntette a védettségi igazolványok ellenőrzését. Mint azt Sikaláné Sánta Ildikó igazgató elmondta, a 484/2020. kormányrendelet értelmében intézményük a szabadidős szolgáltatást nyújtók közé tartozik, így július 5-étől korlátozások nélkül fogadják az olvasókat. Az igazgatónő azt is hozzátette, hogy a rendezvényeiket is lehet látogatni védettségi igazolvány nélkül, így mindenkit szívesen látnak a nyári időszakban is. Ugyanez vonatkozik a fiókkönyvtárakra is. A központi könyvtár egyébként július 5-től augusztus 28-ig a következő nyitvatartási rend szerint működik: hétfőn, kedden, szerdán és pénteken 10-től 18 óráig, csütörtökön 13 órától 18 óráig, míg szombaton 10-től 16 óráig állnak az olvasók rendelkezésére.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!