Már lehet jelentkezni az MCC roma fiataloknak szóló programjára

Belföld, 2024.05.16

Elindult a jelentkezés a Mathias Corvinus Collegium (MCC) roma tehetség elnevezésű programjának 2024 őszén induló, térítésmentes képzéseire, amelyekre középiskolás és egyetemista roma fiatalok jelentkezhetnek - tájékoztatta a intézmény csütörtökön az MTI-t.

A közleményben azt írják, a program a magyarországi középiskolás és egyetemista roma fiatalok tanulmányi előmenetelét segíti, kiegészítve iskolai, illetve felsőoktatási tanulmányaikat.

Cél, hogy sikeres érettségi vizsgát tegyenek, megfontoltan döntsenek a pályaválasztásban, felvételt nyerjenek az általuk választott felsőfokú intézménybe, valamint, hogy a későbbiekben diplomát szerezzenek - írták.

A térítésmentes programba bekerülő diákok idegen nyelvi kurzusokon vehetnek részt, és havonta egy, a budapesti MCC-központban megrendezett foglalkozáson bővíthetik ismereteiket, fejleszthetik készségeiket. Fejlődésüket oktatóik személyes mentorálás keretében is segítik. Teljesítményüket arányos ösztöndíjjal jutalmazzák. Ezen túlmenően külföldi és hazai tanulmányutakon, táborokban is részt vehetnek. Az egyetemista korosztály számára szállás biztosított - ismertették.

Jelentkezni a programra augusztus 11-ig lehet a https://rtp.mcc.hu/ felületen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!