Már lehet regisztrálni a Semmelweis Egyetem nyílt napjára

Belföld, 2024.01.04

Már lehet regisztrálni a Semmelweis Egyetem (SE) január 19-ei online nyílt napjára és február 12-ei, személyes campustúrájára - közölte a felsőoktatási intézmény csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint negyedik alkalommal rendez nyílt napot a Semmelweis Egyetem, ahol az orvos- és egészségtudományok iránt érdeklődők minden hasznos információt megkaphatnak a továbbtanulásról. A hallgatói igényekre válaszul az online esemény idén személyes campustúrával is kiegészül - tudatta az egyetem.

A közleményben Tripolszky Bálintot, a rendezvényt szervező Hallgatói Szolgáltatások Igazgatóságának vezetőjét idézve azt írták, hogy idén az online nyílt nap mellett szeretnének lehetőséget biztosítani a felvételi előtt állóknak, hogy betekintést nyerjenek személyesen is az egyetem oktatói, gyakorlati és hallgatói tereibe, többek között a tantermekbe, kollégiumokba, a könyvtárba vagy akár a boncterembe.

Azt írták, az online nyílt napon csaknem száz program - köztük kisfilmek, interaktív előadások és hallgatói fórumok - révén ismerhetik meg az érdeklődők az egyetem karait, középfokú szakképző iskoláit és tehetséggondozó programját.

Hermann Pétert, a Semmelweis Egyetem oktatási rektorhelyettesét idézve közölték, a rendezvény célja, hogy a felvételi előtt álló fiatalok a február 15-i jelentkezési határidő előtt minél teljesebb képet kapjanak hazánk egyetlen szakegyeteméről, ahol hat karon négy nyelven (magyar, angol, német, olasz) folynak orvos- és egészségtudományi képzések. "Idén kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a szóbeli bevezetésével megváltozott felvételi rendszert bemutassuk az érintetteknek, akik választ is kaphatnak majd minden felmerülő kérdésükre, emellett bepillanthatnak az intézmény pezsgő hallgatói életébe, a lakhatási, sportolási, kulturális lehetőségekbe és a nemzetközi kapcsolatokba is" - hangsúlyozta az oktatási rektorhelyettes.

Az online nyílt napra és a campustúrára a https://semmelweis.hu/felvetelizoknek/nyiltnap/ linken lehet regisztrálni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!