Már nem csak béremelésért, oktatási reformért is tüntettek Budapesten

Belföld, 2022.11.18

Már nemcsak a tanárok béremelését, hanem oktatási reformot is követeltek a tanárok, diákok és szülők a péntek esti vonulásos tüntetésen Budapesten, amely a reggeli élőlánc folytatásaként indult a Március 15. térről.

Már nem csak béremelésért, oktatási reformért is tüntettek Budapesten A megmozdulást az Egységes Diákfront tagjaiként a Turul Diákegyesület, a Pala Mozgalom, a Grund és a Diákok a Tanárokért szervezte.

A demonstráció résztvevői az Erzsébet hídon át a Clark Ádám térre indultak rendőri felvezetéssel. Az első sorban kifeszített molinójukon a "Tanárainkkal vagyunk!" feliratot vitték. Vonulás közben a "tanár nélkül nincs jövő", "a sztrájk alapjog", "elegünk van", "szabad ország, szabad oktatás", "a csend nem rend" jelszavakat skandálták.

A pódiumon csak diákok szólaltak fel. Arról beszéltek, hogy már nem elég béremelést követelni, oktatási reformot akarnak. Megfogalmazták azt az igényüket is, hogy a tanulók anyagi helyzete ne befolyásolhassa az elérhető oktatás minőségét.

Emlékeztettek: korábban már felszólították a közmédiát arra, hogy adjanak tudósítást a megmozdulásaikról és a televízióban élő adásban mondhassák el véleményüket. Elégedettlenségüknek egy perc néma csenddel adtak nyomatékot.

Ezután az Egységes Diákfront pontokba szedett követeléseit ismertették: megoldást a tanárhiányra, tanítható és tanulható mennyiségű tananyagot, élhető körülményeket az iskolákban, "figyelmet az oktatásra", a sztrájkjog azonnali visszaállítását, valamint az iskolai szegregáció azonnali felszámolását.

A beszédek után performansz következett: az alagút tetejéről kockásingekből varrt molinót lógattak le, majd játékpénzeket szórtak annak illusztrálására, mennyi pénzt szór el a kormányzat felesleges dologokra, ahelyett, hogy azt az oktatásra költené.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Már nem csak béremelésért, oktatási reformért is tüntettek Budapesten Már nem csak béremelésért, oktatási reformért is tüntettek Budapesten
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!