Már nem sok hiányzik a sikátor átfestéséhez (Frissítve)

Belföld, 2022.06.16

A 655.000 forintos díj háromnegyede már összejött, így valószínűleg hamarosan megvalósulhat a Mondolo Egyesület következő nagyszerű projektje, melynek keretében a Nádor és Somogyi utca között található kis sikátor összegraffitizett falfelülete újulhat meg teljesen a környezetvédelem jegyében.

Mondolo sikátor Famanó
(Az egyesület cikkünket követően nem sokkal honlapján közölte, hogy a projektre szánt összeg 104%-a mindössze két hét alatt gyűlt össze 27 adományozónak köszönhetően. Erre a projektre az egyesület kéri, hogy már ne utaljanak pénzt!)

A Mondolo Egyesületet és a Muralpaint csapatát Szegeden sokan ismerik, hiszen régóta sikeres az együttműködés közöttük. A környezet védelmét zászlajára tűző és népszerűsítő egyesület olyan nagyszerű projekteken van már túl, mint a SZETÁV fűtőműveinek falát díszítő Zöld Küllő, Méhecskehotel vagy Bazsi, az óriás süni, amely Újszegeden a Vedres utcai fűtőmű oldaláról mosolyog vissza az arra közlekedőkre. Ugyanakkor a Muralpaint csapatát dícséri az a falfestés is, amely többek között bálnákat ábrázol a szegedi Napfényfürdő Aquapolisban. 

Legújabb akciójuk keretében Szeged egyik szégyenfoltját, a Nádor utca és a Somogyi utca között található apró kis sikátort újítanák meg a környezetvédelem jegyében. A grafittik helyét a tervek szerint a Mondolo Egyesület legújabb falfestménye, a famanók venné át. A mutatós festmény a holtfák, és a rajtuk, bennük, belőlük élő élőlények fontosságára hívja fel a figyelmet. 

A látványtervet Buzás Aliz készítette, a mérete 17m X 2,6m, a kivitelező pedig a Muralpaint csapata, amely a tervek szerint június végén meg is valósul. 

A projekt összesen 655.000 Ft-ba kerül, amelyből a Mondolo mintegy 120.000 Ft-ot biztosít, a hiányzó összeget a civil szervezet adakozásból szeretné előteremteni. A közösségi gyűjtés határideje 2022.06.26., vasárnap. A kezdeményezés nem áll rosszul, hiszen már 22-en adakoztak, amely a teljes költség 75%-át lefedi. Az egyesületnek már csak a projekt negyedének fedezetét kell előteremtenie. Amennyiben szeretné támogatni a kezdeményezést, az alábbi számlaszámon bárki megteheti. Aki 10.000 Ft-nál többet adakozik, annak a nevét, ha nem anoním módon teszi az illető, az egyesület megjeleníti a falfestmény információs tábláján. 


Mondolo Egyesület
Raiffeisen Bank
12067204-01707792-00100008
Közleménybe: “támogatás“ 
(Webrádió)

Címkék

Mondolo Egyesület Famanó
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!