Március 15 - Szalay-Bobrovniczky Kristóf: újra a veszélyek korát éljük, ki kell maradnunk a háborúból

Belföld, 2023.03.15

Újra a veszélyek korát éljük, azzal kell szembesülni, hogy a szomszédságban háború dúl, amelyből a magyaroknak ki kell maradniuk - mondta a honvédelmi miniszter, aki az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából Szombathelyen mondott ünnepi beszédet szerdán a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület kishuszártoborzó rendezvényén.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf úgy fogalmazott: a béke pártján állunk, ki kell maradnunk ebből a háborúból, viszont "szárazon kell tartanunk a puskaport".

Hozzátette: éppen ezért építenek ki egy olyan magyar hadsereget, amely modern, csúcstechnológiát használ, ugyanakkor a magyar katona ősi erényeire építkezik, köztük az 1848-49-es forradalom és szabadságharc huszárjainak példájából is merít.

A modern technológiából és a magyar ősi hagyományokon alapuló katonavirtusból lesz ismét olyan magyar haderő, amely aztán - bárhogy alakuljon is az, ami a szomszédságban történik, képes megvédeni Magyarországot - mondta.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a vasi múzeumfaluban Hende Csaba, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnökével, Szombathely fideszes országgyűlési képviselőjével együtt avatta fel a játékos próbát teljesítő általános iskolás kis huszárokat, átadva nekik egy-egy papírból készül huszárcsákót.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!