Március 6-án nyit a Somogyi-könyvtár

Belföld, 2023.03.02

December 19-én energiatakarékossági okokból bezárták, azonban március 6-án hétfőn újranyit a Somogyi-könyvtár, illetve valamennyi fiókkönyvtára is - tájékoztatta szerkesztőségünket Andóczi Balogh Éva.

Somogyi-könyvtár A nyitás napjától valamennyi könyvtár a megszokott nyitvatartási rend szerint várja a látogatókat. A kulturális intézményeket téli energiatakarékossági okokból decemberben bezárták, amely alól a szegedi Somogyi-könyvtár sem volt kivétel. A könyvtár munkatársai azonban ez idő alatt sem tétlenkedtek, hiszen három fiókkönyvtár nyitva tartott, valamint a könyvtárpontokon is akadt munka.  

Mint Andóczi Balogh Éva közleményéből kiderül a december 19-i zárást követően az ideiglenes könyvtárpontokon és könyvátvevő-automatából 2367 olvasó mintegy 15. 749 könyvet kölcsönzöttki, míg a könyvtárosok 372 foglalkozást tartottak több mint 30 helyszínen, iskolákban, óvodákban, kollégiumokban, sőt idős otthonokban is, amelyeken 9328-an vettek részt.  

A zárás előtti hetekben kikölcsönzött könyvek határideje lassan lejár, de a szegedi bibliotéka 1 hét türelmi időt ad az olvasóknak a könyvek visszahozatalára, addig nem számítanak fel késedelmi díjat.  

A nyitáskor a központi könyvtár alagsori fogadóterében átmeneti könyv-visszavételi pontok segítik majd a torlódás elkerülését.

A Somogyiban márciusban már programokkal és új kiállításokkal is várják a látogatókat - olvasható a közleményben.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!