MÁV: márciustól ötödével olcsóbb lesz a vonatjegy Szeged és Szabadka között

Belföld, 2024.02.28

Március elsejétől ötödével olcsóbb lesz a vonatjegy Szeged és a szerbiai Szabadka között, így már 5 euróért lehet nemzetközi jegyet váltani a két város közötti vonatútra - közölte a MÁV Zrt. szerdán az MTI-vel.

MÁV vasutas Azt írták, a Magyarország és Szerbia között rendszeresen ingázók visszajelzései alapján a MÁV-Volán-csoport 20 százalékkal csökkenti a menetdíjakat, hogy az egyre népszerűbb járat a munkába és iskolába járóknak még elérhetőbb alternatívát nyújtson a közúti - elsősorban személygépkocsis - közlekedéssel szemben.

A tájékoztatás szerint az új, belföldi tarifák bevezetésével párhuzamosan végrehajtott árcsökkentés révén március 1-jétől immár 5 euróért lehet nemzetközi jegyet váltani, de olcsóbbak lesznek a bérletek is: a felnőttbérlet 80 euró helyett 64 euróba, a tanulóbérlet 50 euró helyett 40 euróba fog kerülni.

Hangsúlyozták: a korszerű, klímás dízel motorvonatok a kiszámíthatatlan határátlépéssel terhelt közúti közlekedésnél kiszámíthatóbb, megbízhatóbb menetidőkkel, átlagosan 95 perc alatt teszik meg az utat.

Kitértek arra is, hogy nyolc év szünet után tavaly novemberben napi tíz járat - öt vonatpár - közlekedésével indult újra a vasúti személyszállítás Szeged és Szabadka között. Az újraindított szolgáltatás sikerét és szükségességét jelzi, hogy eddig már több mint 20 ezren vették igénybe a járatokat - fűzték hozzá.

A Szeged-Szabadka vasútvonal felújítását követően, várhatóan 2025-től villamos motorvonatok állhatnak forgalomba, ezzel csökkenhet a menetidő és gyakrabban közlekedhetnek a vonatok - tudatta a MÁV Zrt.

Fotó: Illusztráció
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!