MÁV: sűrűbben jár majd reggelente a szeged-hódmezővásárhelyi vasútvillamos

Belföld, 2022.10.22

További járatokkal egészül ki a menetrend október 29-étől Hódmezővásárhely és Szeged között, így munkanapokon a reggeli, legforgalmasabb időszakban sűrűbben közlekednek majd a vasútvillamosok - közölte a MÁV szombaton az MTI-vel.

Elindult az utasokat szállító tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között Azt írták, hogy a tramtrain egyre népszerűbb az utasok körében: szeptemberben 160 ezer utazáshoz vették igénybe.

Az új menetrendhez igazodnak majd az autóbuszjáratok is számos vonalon Csongrád-Csanád és Békés megyében.

Tanítási napokon Hódmezővásárhelyről reggel 6.15 és 7 óra között a vasútvillamos-járatokkal és a Volánbusszal együtt 5 percenként biztosítanak Szegedre eljutási lehetőséget - jelezték.

Közölték azt is, hogy késő este egy tramtrain-járat az új menetrend szerint a szegedi vasútállomásról 23.24-kor indul majd Szeged, Rókus vasútállomás felé, így biztosítva kényelmes átszállást a Budapestről késő este beérkező utolsó Napfény IC utasainak. Az a járat csütörtökön, pénteken és szombaton hosszabb útvonalon közlekedik és 0.15-kor érkezik meg a hódmezővásárhelyi vasútállomáshoz - áll a közleményben.
(MTI)

Címkék

Tram-train Vasútvillamos Hódmezővásárhely Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!