MÁV-Volán: az európai közlekedési hálózat jövőjéről egyeztettek az unió közlekedési miniszterei

Belföld, 2024.04.04

Az európai közlekedési hálózat jövője és fejlesztési lehetőségei voltak napirenden a közlekedési miniszterek kétnapos, nem hivatalos, brüsszeli találkozóján - közölte a MÁV-Volán-csoport csütörtökön a honlapján.

A tájékoztatás szerint Magyarországot Pafféri Zoltán, a MÁV vezérigazgatója, a MÁV-Volán-csoport vezetője képviselte az ülésen.

A miniszteri találkozó első napja a vasúti közlekedés, ezen belül az éjszakai vonatközlekedés és a multimodális jegyértékesítés fejlesztésének kérdéseiről szólt - írták.

Szintén a héten tartották az európai vasútszakmai szervezetek (CER) vezető testületi ülését Brüsszelben a belga elnökség támogatásával.

Pafféri Zoltán a tanácskozáson elmondta, hogy az európai, közte a magyar gazdaság fejlődéséhez újra nélkülözhetetlen a vasút, ezért minden erre fordított forrás sokszorosan megtérül.

Szintén a belga főváros ad otthont a héten a közlekedési ágazat legnagyobb uniós szintű konferenciájának (Connecting Europe Days), amelyre a tagállamok mellett a nyugati-balkáni térség országaiból, valamint Ukrajnából, Moldovából és Grúziából is érkeztek szakemberek - közölték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!