MCC: 124 hallgató vehette át a oklevelét

Belföld, 2023.06.15

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Egyetemi Programját elvégző 124 diák vehette át oklevelét az intézmény  csütörtöki diplomaosztó ünnepségén - tájékoztatta az MCC az MTI-t.

Felidézték, hogy az MCC-ben már több mint 7000 diák tanul, közülük 500-an vesznek részt az Egyetemi Program képzésein, továbbá az intézmény ebben a tanévben 28-ra növelte képzési központjainak számát.

A most végzettek MCC-s karrierje azonban korántsem ér ezzel véget, hiszen a diákok választhatnak különféle posztgraduális képzések közül, és a nemzetközi hálózatépítésnek köszönhetően akár Bécsben, Berlinben vagy Londonban is folytathatják tanulmányaikat - tették hozzá.

A közlemény szerint Orbán Balázs, az MCC kuratóriumának elnöke ez alkalomból úgy fogalmazott: az MCC egy olyan iskola, ahonnan a világot értő, és hazájukat szerető emberek kerülnek ki. A tehetséggondozó intézmény céljaira emlékeztetve úgy fogalmazott: "bonus intra melior exi, vagyis jóként érkeztetek, még jobbként távoztok".

Márka Szabolcs asztrofizikus azt mondta a diákoknak: a tudományban csak az új felfedezése visz minket előre. A magyar fiatalok itt az MCC-ben és hazánkban kapják a legjobb útravalót az új felfedezésére, a lehetetlen leküzdésére - értékelt.

Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója a szervezet nemzetközi építkezéséről szólt. Kiemelte, hogy közel 400 nemzetközi vonatkozású eseményt szerveztek idén, 300 nemzetközi előadóval. Emellett több mint 100 diákot támogattak ösztöndíjjal.

Brüsszelen túl már Berlinben, Bécsben és az Egyesült Királyságban is lehetőséget biztosít az MCC a szakmai fejlődésre - fűzte hozzá.

Az Eötvös Lóránd Kutatóhálózat elnöke, Gulyás Balázs arra figyelmeztette a hallgatókat, hogy kihívást kell keresni az életben és megtalálni a megoldást.
Majd Szent István idézte: "az erények mértéke teszi teljessé a királyok koronáját".

Schiffer Miklós író, stílustanácsadó, divatszakértő a közlemény szerint azt hangsúlyozta, hogy nélkülözhetetlen a klasszikus értékek ápolása és a fegyelem a sikerhez és a boldoguláshoz.

Az MCC képzései iránt óriási az érdeklődés. Jelenleg is tart az Egyetemi Program első éve, a Juniorképzés felvételi időszaka, amelyre a most érettségizettek jelentkezhetnek - közölte az intézmény.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!