MCC: nagy érdeklődés mellett rendezték meg az MCC Kárpát-medencei középiskolás vitaversenyét

Belföld, 2024.03.13

Rekordszámú érdeklődés mellett - 85 csapat részvételével - rendezte meg a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Vitaakadémiája az MCC Vitázz! Kárpát-medencei középiskolás versenyt, amelyet a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium diákjai nyertek meg - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a versenyre háromtagú középiskolás csapatok jelentkezhettek, amelyek először egy régiós fordulóban mérettették meg magukat, majd a legjobbak az országos döntőben is megmutathatták vitázó tehetségüket.

A kétnapos régiós fordulókat hét magyarországi, valamint egy erdélyi helyszínen tartották meg, a versenyek szakmai bíráit az MCC Vitaakadémia biztosította.

Az országos döntőnek a budapesti képzési központ adott otthont, és 23 csapat mérhette össze tudását. A diákok nem csak őket közvetlenül érintő kérdésekben, de közéleti, pedagógiai és a mesterséges intelligenciával kapcsolatos témáról is vitáztak. A versenyen a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium tanulói bizonyultak a legjobbnak, akik a közösségi élményen és szónoki, vitázói tapasztalatokon kívül külföldi tanulmányúttal is gazdagodtak - írták.

A Mathias Corvinus Collegium összetett képzési palettájának minden programjában kiemelt szerephez jut az alapvető logikai, érveléstechnikai és vitamódszertani ismeretek átadása. A több mint két és fél évtized alatt felgyülemlett tudás és tapasztalat még kiterjedtebb kamatoztatására, továbbépítésére és terjesztésére jött létre 2019-ben önálló programként az MCC Vitaakadémia, amely az elmúlt években évben Kárpát-medencei szintű vitaoktató központtá növekedett - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!