MCC: több mint 1300 diák jelentkezett a középiskolás programra

Belföld, 2023.02.14

Lezárult a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programjának kiemelt felvételi időszaka, több mint 1300 diák adta be jelentkezését.

Az MCC azt közölte kedden az MTI-vel, hogy a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézményeként már több mint 25 éve működik és mintegy 7000 diák képzését látja el.

A középiskolás programjukra már több mint 4500 diák jelentkezett.

Az intézmény az általános iskola felső tagozatától a felnőtt korig működtet közcélú, ingyenes tehetséggondozási programokat, amelyek lényege, hogy a hagyományos közoktatást, egyetemi oktatást kiegészítő, magas szintű képzést nyújtson nem csupán egy területet érintően, hanem interdiszciplináris jelleggel - ismertették.

Az MCC középiskolásoknak szóló programja az országban egyedülálló módon ingyenes online társadalomtudományi képzést kínál olyan motivált, 9-13. évfolyamos középiskolás fiatalok számára, akik az átlagnál olvasottabbak, tájékozottabbak szeretnének lenni, érdeklődnek a 20. és a 21. század legfontosabb társadalmi, gazdasági, politikai eseményei iránt.

Az alapvetően e-learning alapú képzést havonta egy országos, személyes készségfejlesztő nap, kihelyezett vidéki képzési alkalmak, valamint a közösségépítést segítő tehetségtáborok, tanulmányi kirándulások színesítik.

A középiskolásoknak szóló program célja, hogy a benne részt vevő diákok anyagi helyzetüktől függetlenül a lehető legszínvonalasabb képzésben részesülhessenek, valamint a kurzusoknak és szombati szakmai napoknak köszönhetően jelentős előnyhöz jussanak az érettségi vizsgáik sikeres teljesítésében. A programtagok nagyobb eséllyel kerülhetnek be az MCC egyetemi programjába is.

A nemrég lezajlott téli felvételi időszak során minden központ kiemelt érdeklődésnek örvendet: Budapest bizonyult a legnépszerűbbnek, ezt követően a magyarországi helyszínek közül Veszprémből jelentkeztek a legtöbben - írták. Hozzátették, hogy Csíkszereda és Sepsiszentgyörgy is szép számú jelentkezőt mozgatott meg, és külön öröm, hogy Kárpátalján, a beregszászi központban, a háborús körülmények ellenére is folytatódott a képzés és elindulhatott egy évfolyam több mint 100 diákkal.

A közlemény szerint a középiskolás program egész évben várja a jelentkezőket.

A képzéssel kapcsolatos részletes információk a https://kp.mcc.hu/ oldalon érhetők el, rövidesen pedig indul az egyetemi program felvételije az MCC-ben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!