Megalakulásának 30. évfordulóját ünnepli a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség

Belföld, 2021.09.15

Megalakulásának 30. évfordulóját ünnepli a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség.

A jubileum alkalmából szerdán Budapesten tartott ünnepi közgyűlésen Szabó István honvédelmi államtitkár azt hangsúlyozta: "magyar nemzetként való megmaradásunkban" mindenkinél nagyobb szerepük volt Magyarország katonáinak, akik esküjükhöz hűen tették kötelességüket, mentették bajtársaikat, védték a hazát. "Nekünk, utódoknak kötelességünk megőrizni emléküket" - szögezte le.

Az államtitkár köszönetét fejezte ki a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetségnek, amely az elmúlt 30 évben sokat tett azért, hogy a közvélemény hiteles képet kapjon a Don-kanyarban harcolt magyar katonákról, és így a korábbi "megaláztatás és kiközösítés" után, méltó helyre kerültek az emlékezetpolitikában a doni hősök.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka levélben gratulált a 30 éve alakult szövetségnek.

Berdó Gábor, a szövetség elnöke bejelentette: országos gyűjtést indítanak annak érdekében, hogy az 1993-ban Pákozdon épült Don-kanyar emlékkápolna 2023-ra teljesen megújulhasson.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!