Meghirdette új évadának programját a Szegedi Szimfonikus Zenekar

Belföld, 2022.09.17

Meghirdette 2022/2023-as évadának programját a Szegedi Szimfonikus Zenekar, a két esti, valamint a két szombat és vasárnap délelőtti koncertsorozatra hétfőtől válthatók és újíthatók meg a bérletek - tájékoztatta az együttes az MTI-t.

A Szegedi Szimfonikus Zenekar koncertje a Szegedi Szabadtéri Játékokon A közlemény szerint az esti sorozatokra váltott hangversenybérletek hét koncertre érvényesek. A tetszés szerint választott Vaszy- vagy Fricsay-bérlet hat zenekari koncertjéhez kapcsolódik a Dómban megrendezendő Bónusz hangverseny.

Az esti koncertek névadói, Vaszy Viktor és Fricsay Ferenc Szeged 20. századi zenei életének meghatározó alakjai voltak. A két hírességről elnevezett koncertsorozaton a magyar karmestereken kívül külföldi művészek is vezényelnek.

Az esti koncertsorozatok október 25-től keddenként 19 óra 30 perckor kezdődnek a Szegedi Nemzeti Színházban. Ezeken kívül szombatonként és vasárnaponként délelőtt tíztől és déltől tartanak koncerteket a Korzó Zeneházban. A szombati műsorokat gyermekeknek szervezik - olvasható a közleményben.

A szombati és vasárnapi bérletek négy hangversenyre szólnak - írják közleményükben.

Fotó: Archív/MTI

A Szegedi Szimfonikus zenekar az előző szezonban tartalmas évadot zárt, és két esztendő után valamennyi bérletes koncertjét az eredeti időpontban meg tudta tartani. Az együttes játszott a Szegedi Nemzeti Színház zenés produkcióiban, a Szegedi Kortárs Balett előadásain az országban több helyen, ahogy koncertjeivel ellátogatott számos nagyvárosba is.

Az évad részletes programja és a hangversenyek időpontjai a symph-szeged.hu oldalon tekinthetők meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!